Dicht bij de

natuur, het leven, en zo veel meer.

Bruisend Bolderberg

Bolderberg is een bruisend dorp in een betoverende setting. Het gezellige centrum verstrekt de nodige voorzieningen voor al uw basisbehoeften. Brasserieën, cafeetjes en verschillende eetgelegenheden vervolledigen de middenstand en verzorgen de sfeer. Domein Bovy aan de rand van het centrum levert een groene toets en is een echt paradijs voor wandelaars en fietsers. Het “Circuit” is een gevestigde waarde tot ver over de landsgrenzen heen. De gloednieuwe Velodroom wordt een nieuwe topsportlocatie en zal Bolderberg helemaal onweerstaanbaar maken.

 

 

Domein Bovy

Domein Bovy ligt op wandelafstand en bestaat uit 34ha aan vijvers, bossen en weiden. Bewegwijzerde routes over zachte en verharde paden gidsen u doorheen het domein.

 

Geanimeerde opdrachten leiden kinderen rond, zodat zij de buurt op een leuke manier kunnen verkennen. De dierenweide, imkerij en vernieuwde speeltuin zijn voor hen absolute hoogtepunten. Daarnaast is het kleuterpad een geweldige beleving voor de allerkleinsten.

 

Voor de avonturiers vertrekken er vanuit Domein Bovy langere tochten van natuurvereniging Limburgs Landschap. De wandeltochten voeren u door de valleien van de Laambeek en de Bolderbergbeek. Het landschap bestaat uit prachtige heide, unieke bossen en talrijke vijvers. Tijdens deze rustgevende wandelingen kunt u het prachtige kasteel van Terlaemen en de eeuwenoude Kluis van Bolderberg spotten.

 

 

De Wijers

Bolderberg is de toegangspoort tot ‘De Wijers’. Dit uitzonderlijke landschapspark is een van de meest waardevolle natuurgebieden van Europa. De Wijers is een uniek ecosysteem van vijvers, vennen en uitzonderlijke natuur. De gevarieerde wandel- en fietsroutes bezorgen u onvergetelijke momenten. Dit landschapspark is een paradijs dat zich uitstrekt over zeven gemeentes.

 

 

De Kluis

De Kluis is een oase van rust en sereniteit in de natuur. Deze 300 jaar oude kluizenaarswoning werd in 2005 gerestaureerd en wordt sindsdien constant bewoond. De omgeving is een fijne plaats om te onthaasten en is voor iedereen toegankelijk. Rust en stilte helpen mensen herbronnen in een uniek kader.

 

 

Fietsen en wandelen

Dellano is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Het is omgeven door de natuur en dat biedt heel wat mogelijkheden.

 

 

Sport en recreatie

Bolderberg heeft een bloeiend verenigingsleven. Tennis, voetbal of volleybal: Het kan allemaal. Daarnaast kunnen wielrenners en liefhebbers van autosport terecht op het Circuit van Zolder. De absolute kers op de taart wordt de Velodroom: een gloednieuwe topsportzaal met een overdekte wielerpiste.c Bolderberg heeft evenzeer verschillende culturele verenigingen, wandelclubs en een scoutsgroep. De basisschool, sporthal en de feestzaal vervolledigen het aanbod.

Vlot bereikbaar

Dellano ligt in het hart van Bolderberg. In het dorp kunt u alles te voet of met de fiets bereiken. Bolderberg ligt tussen Lummen, Hasselt en Zonhoven. Met de wagen bent u snel aan het Klaverblad in Lummen, maar het ligt ver genoeg om uw rust te garanderen. Via het Klaverblad heeft u toegang tot de E313 en de E314.